Goedkope lastminute informatie en tips

Hieronder vind je interessante informatie over vakantie, vliegtickets en accommodaties.

Last minute vakanties

Een van de beste manieren om geld op vakantie te besparen, is door lang te wachten met je vakantie te boeken. Als je slechts enkele weken van te voren je vakantie boekt, zijn de prijzen vaak gedaald met zo'n 25%. Vrijwel alle reisorganisaties geven korting op dit soort boekingen. Je hebt uiteraard ook minder keuze, maar over het algemeen zijn er nog zeer veel mogelijkheden over, zeker als je een last minute in Nederland boekt. In Nederland zijn er over het algemeen nog veel last minute bungalows te boeken, die vrijwel allemaal heel mooi gelegen zijn in de natuur.

Wil je wat verder weg op vakantie, bijvoorbeeld rondreizen door Azië (tip: Rondreis Thailand of een lastminute rondreis Amerika), of een cruise over bijvoorbeeld de Middellandse Zee, denk dan ook eens aan de mogelijkheden om een last minute hotel aansluitend te boeken. Zeker bij hotelkamers is het namelijk erg interessant om laat te boeken. Hierbij heb je nog een andere mogelijkheid: op de dag zelf boeken. Hoteleigenaren verhuren liever een kamer voor de helft van de prijs dan helemaal niet, dus als je een kamer boekt voor dezelfde avond, probeer dan gewoon eens naar korting te vragen. Vaak lukt het zonder veel moeite! Mocht het niet lukken, ga dan online om hotel prijzen vergelijken, zodat je nooit te veel betaalt voor je kamer!

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om via de last minute boekingsmethode geld te besparen. Ook wanneer je via een van de vele reisorganisaties een van de last minute vakantiehuizen of een last minute vakantiepark boekt krijg je vaak korting.Last minute vliegtickets

Naast de accommodaties zijn natuurlijk ook last minute vliegtickets interessant. Hierbij is het echter wat lastiger om een goed moment van boeken aan te geven: de prijzen van vliegtickets fluctueren enorm. Over het algemeen geven we het advies om bij vliegtickets zo vroeg mogelijk te boeken. Mocht je echter deze vroegboekperiode al gehad hebben, dan is het in sommige gevallen handig om te wachten totdat de prijzen weer dalen. Dit zal het geval zijn als er nog voldoende aanbod op een vlucht is. Het loont in ieder geval altijd om vliegtickets vergelijken. Er zijn vele aanbieder van hetzelfde ticket: Via handige sites kan je in één keer een flink aantal van deze aanbieders met elkaar vergelijken, zodat je niet te veel betaalt.

Bekijk ook van te voren even de vliegveld informatie van het vliegveld waarvandaan je vliegt. Vaak kan je op internet ook alle vetrektijden bekijken, zoals op de Vertrektijden Eindhoven site. De grotere vliegvelden hebben vaak meerdere terminals die ver bij elkaar vandaan kunnen liggen. Parkeren bij een vliegveld kan vrij duur zijn. Mocht je bij Schiphol Airport parkeren, bekijk dan goed de verschillen in kosten tussen lang parkeren en kort parkeren, anders wordt je vakantie na terugkomst opeens honderden euro's duurder! Schiphol tip: neem de trein naar Schiphol. Deze komt onder Schiphol uit, waardoor je direct op de luchthaven bent, zonder duur parkeren. Op deze site vind je korting op treinkaartjes.

In sommige gevallen is het goedkoper om een pakketreis te boeken, dan een los vliegticket. We hebben gezien dat dit vooral geldt als je naar populaire zonbestemmingen gaat. Het pakket is tot honderd euro goedkoper dan een los ticket. Raar maar waar!Allerlei tips

Als je van plan bent om binnenkort op vakantie te gaan, meldt je dan aan voor enkele mailinglijsten van reisorganisaties. In deze mailings staan vaak interessante vakantie aanbiedingen, lastminutes en vakantiepark aanbiedingen.

Als je een langere reis met de auto voor de boeg hebt, boek dan alvast een hotel voor onderweg: Een overnachtingshotel in Duitsland heb je al voor een paar tientjes en zo kan je de volgende dag lekker uitgerust verder rijden.

Wanneer je een van de Turkije reizen of all inclusive vakanties in Turkije boekt, vergeet dan niet om alvast online een visum aan te vragen. Dat scheelt een boel wachttijd bij de doune ter plaatse.

Als je op het laatste moment een hotel nodig hebt, bel dan gewoon het hotel op. Op zo'n last minute hotel boeking krijg je vaak korting, omdat een hoteleigenaar liever een kamer met flinke korting aanbiedt, dan dat de kamer leeg blijft.

Wanneer je budget wat lager is, bekijk dan eens de mogeljkheid om te gaan backpacken in China. Hier zijn de prijzen nog erg schappelijk!

Je hoeft niet altijd ver te gaan om het fijne vakantiegevoel te krijgen. Ons eigen Limburg voelt, mede dankzij de heuvels, vaak al heel ver van huis weg terwijl het maximaal 2 uur rijden is! Wil je in een hotel verblijven? Bekijk dan zeker het Atlas Hotel Valkenburg.